17 Haziran 2019 Pazartesi
DENİZLİNİN TUZLAMASI
Su Denizli de yedigim yoresel lezzetlerimizi hic bir kral sofraya degismem👍dede evinde kuzine ustunde pismis hashasli tuzlama ✌bugday,misir,nohut haslanir ogutulmus hashas suya katilarak pisirilir,en son olarak da biraz tuz eklenir sicak olarak yaninda cevizle yenir de yenir 😊😊😊 en son ne zaman yedigimi bile hatirlamiyorum.kimler biliyo bu guzel lezzeti?😊
Denizli usulü tuzlama budur. İri mısır ve diş buğdayının kaynatılarak tuzlanıp, üzerine dövülmüş ceviz ekilerek yapılır.Ve afiyetle yenir.:)
bu tuzlama başka tuzlama.Bebekler diş çıkardığı zaman yapılan diş buğdayı vardır.Birde darı ,nohut,diş buğdayı ayrı ayrı haşlanıp daha sonra beraber kaynatılır.Arzuya göre acı kırmızı biber ve tuz ile yenilir.(Çal ilçesi).Denizli'nin yerlisi dövülmüş susam,ceviz ve tuz ekerek yerler.Atalarımızdan kalma bir adettir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder