15 Haziran 2019 Cumartesi
NOHUT KÖFTESİ
NOHUT KÖFTESİ
2 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet taze soğan
2 adet yumurta
10-15 dal maydanoz
1 su bardağı galeta unu
karabiber
kimyon
tuz
kızarmak için sıvıyağ
Akşamdan nohut ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır, daha sonra kabukları soyulur, robottan geçirilerek püre haline getirilir, içine rende soğan, dövülmüş sarımsak, kıyılmış maydanoz, taze soğan, bir adet yumurta sarısı, kimyon, karabiber, tuz, katılır, yoğrulur, köfte harcından ceviz kadar parçalar alınır, çırpılmış yumurtaya batırıldıktan sonra galeta ununa bulanır, kızgın yağda kızartılır
NOHUT KÖFTESİ
500 gr. nohut
1 adet yumurta
6 diş sarımsak
2 adet limon
100 gr. un
Kızartma için sıvı yağ
Yeterince tuz, karabiber
acı kırmızı biber
kişniş
kimyon
YAPILIŞI:
Bütün gece nohutu suda ıslatırız. Ertesi gün, kabuklarını temizleyip, tuzunubiberini atıp, ağzı hafif aralık tencerede dört saat kadar orta ateşte kaynatırız. Haşlanmış nohutları sebze değirmeninden geçirerek püre haline getiririz. Pürenin içine 1 adet yumurtayı kırarız. Kişniş, dövülmüş sarımsak, kimyon, karabiber, acı kırmızı biber ve 2 adet limonun suyunu ilave edip iyice karıştırırız. Yağı kızartma tavasında kızdırırken, püreden, yassı 5 cm. çapında köfteler yapar kızgın yağa atarız. İki tarafının rengi hafif pembeleşinceye kadar kızartır, sonra tavadan alırız. Emici bir kağıt üzerine koyup fazla yağları süzdükten sonra servis yaparız. Bir deneyin. Tek başına günün her saatinde yendiği gibi, haşlanmış sebze ve et yanında da güzel oluyor. Yerken üzerine limon sıkmayı unutmayın.
Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 baş soğan
1 su bardağı un
1 yumurta
maydanoz
tuz
karabiber
kırmızıbiber.
Nohut ve soğan blender de ezilir. İçine yumurta un, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve maydanoz koyularak yoğrulur. Köfte şekli verilerek kızgın yağda pişirilir.
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı kişniş
2 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta
2 adet haşlanmış patates
Galeta unu
Haşlanmış patatesi haşlanmış nohut ile iyice ezin. 1 yumurta, kıyılmış taze soğan ve baharatı ekleyip köfte hamuru hazırlayın. Şekillendirip galeta ununa bulayın. Az yağda kızartıp servis yapın.
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 yumurta
1 çay kaşığı kişniş
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çay bardağı un
2 diş sarımsak
1 su bardağı galeta unu
Haşlanmış nohutları ezip püre yapın. İçine yumurta, sıvıyağ, yumurta, rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyip yoğurun. Üzerine unu ve baharatları ekleyip irice köfteler hazırlayın. bu köfteleri galeta ununa bulayıp kızartın. Yanında yeşilliklerle servis yapın.
NOHUT KÖFTESİ
2 su bardağı nohut
1 adet soğan
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
2 çay kaşığı kimyon, kişniş
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un, tuz
Kızartma için:
Sıvı yağ
Nohudu haşladıktan sonra, robot veya çatal yardımıyla püre haline getirin. Soğanı ve sarımsağı ince ince kıyın. Maydanozu temizleyin ve ince kıyın. Tüm bu malzemeyi bir kapta karıştırın. Üzerine, kimyon, kişniş, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Ardından 1 su bardağı unu yedirerek ilave edin. Macun kıvamına gelmiş karışımdan parçalar koparıp şekil verin. Kızgın sıvı yağda kızartın, kızartmadan önce isterseniz galeta ununa bulayın. Daha çıtır oluyor. Sıcak olarak servis yapın.
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet rendelenmiş soğan
Kişniş, kimyon, karabiber ve pul biber
Tuz
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta
2 adet haşlanmış patates
Nohutları mutfak robotunda iyice çekin, içine sarımsak, baharatlar, yumurta, maydanoz ekleyip ezin. Daha sonra rendelenmiş patatesleri de içine ilave ederek elinizle minik köfteler yapın. Bu köfteleri dondurma kaşığıyla kızgın yağın içinde güzelce kızartın. Soğuk ya da sıcak olarak ikram edilebilir. İstenirse kızartmadan haşlama da yapılabilir.
500 gram akşamdan ıslatılmış nohut (haşlanmayacak)
2 diş sarımsak
5 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı kişniş tohumu
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
4-5 çorba kaşığı un
1 adet soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Sosu için:
3 diş sarımsak
1 adet limon
6 çorba kaşığı tahin
2 dal taze soğan
1 adet pide ekmeği
200 gram Akdeniz yeşilliği
Akşamdan ıslatılmış nohutları haşlamayın, süzüp mutfak robotuna koyup çekin. İçine sarımsak, soğan, kimyon kişniş, tuz ve maydanoz ekleyip karıştırın. Unu da içine ekleyip elinizle şekil verip yağda kızartın. Bu arada sosunu hazırlayıp ekmek arası sandviç gibi ikram edin.
NOHUT KÖFTESİ
10 su bardağı haşlanmış nohut
10 kaşık zeytinyağı
1 limonun suyu
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 sap taze soğan
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
Nohutları bir gece önceden düdüklü tencereye alıp suyun içinde şişmeleri için bekletin. Ertesi gün nohutları yumuşayana kadar düdüklü tencerede haşlayın. Haşladıktan sonra suyunu iyice süzün.
Haşlanmış nohutları blender'dan geçirip iyice ezin, püre haline getirin. Limon suyunu, bütün baharatları, yağı ve yeşillikleri ilave edip karıştırın. Yeşil erik büyüklüğünde parçalar alıp elinizle toplar haline getirin. Soğuyunca ikram edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder