15 Haziran 2019 Cumartesi

NOHUT KÖFTESİ


NOHUT KÖFTESİ 

2 su bardağı nohut 
1 adet kuru soğan 
3 diş sarımsak 
2 adet taze soğan 
2 adet yumurta 
10-15 dal maydanoz 
1 su bardağı galeta unu 
karabiber 
kimyon 
tuz 
kızarmak için sıvıyağ 

Akşamdan nohut ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır, daha sonra kabukları soyulur, robottan geçirilerek püre haline getirilir, içine rende soğan, dövülmüş sarımsak, kıyılmış maydanoz, taze soğan, bir adet yumurta sarısı, kimyon, karabiber, tuz, katılır, yoğrulur, köfte harcından ceviz kadar parçalar alınır, çırpılmış yumurtaya batırıldıktan sonra galeta ununa bulanır, kızgın yağda kızartılır

NOHUT KÖFTESİ 

500 gr. nohut 
1 adet yumurta 
6 diş sarımsak 
2 adet limon 
100 gr. un 
Kızartma için sıvı yağ 
Yeterince tuz, karabiber 
acı kırmızı biber 
kişniş 
kimyon 

YAPILIŞI: 
Bütün gece nohutu suda ıslatırız. Ertesi gün, kabuklarını temizleyip, tuzunubiberini atıp, ağzı hafif aralık tencerede dört saat kadar orta ateşte kaynatırız. Haşlanmış nohutları sebze değirmeninden geçirerek püre haline getiririz. Pürenin içine 1 adet yumurtayı kırarız. Kişniş, dövülmüş sarımsak, kimyon, karabiber, acı kırmızı biber ve 2 adet limonun suyunu ilave edip iyice karıştırırız. Yağı kızartma tavasında kızdırırken, püreden, yassı 5 cm. çapında köfteler yapar kızgın yağa atarız. İki tarafının rengi hafif pembeleşinceye kadar kızartır, sonra tavadan alırız. Emici bir kağıt üzerine koyup fazla yağları süzdükten sonra servis yaparız. Bir deneyin. Tek başına günün her saatinde yendiği gibi, haşlanmış sebze ve et yanında da güzel oluyor. Yerken üzerine limon sıkmayı unutmayın.

Malzemeler: 
2 su bardağı haşlanmış nohut 
1 baş soğan 
1 su bardağı un 
1 yumurta 
maydanoz 
tuz 
karabiber 
kırmızıbiber. 
Nohut ve soğan blender de ezilir. İçine yumurta un, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve maydanoz koyularak yoğrulur. Köfte şekli verilerek kızgın yağda pişirilir.

2 su bardağı haşlanmış nohut 
1 çorba kaşığı kişniş 
2 dal taze soğan 
Yarım demet maydanoz 
1 adet yumurta 
2 adet haşlanmış patates 
Galeta unu 
Haşlanmış patatesi haşlanmış nohut ile iyice ezin. 1 yumurta, kıyılmış taze soğan ve baharatı ekleyip köfte hamuru hazırlayın. Şekillendirip galeta ununa bulayın. Az yağda kızartıp servis yapın.

2 su bardağı haşlanmış nohut 
1 yumurta 
1 çay kaşığı kişniş 
1 çay bardağı zeytinyağı 
1 adet soğan 
1 çay bardağı un 
2 diş sarımsak 
1 su bardağı galeta unu 
Haşlanmış nohutları ezip püre yapın. İçine yumurta, sıvıyağ, yumurta, rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyip yoğurun. Üzerine unu ve baharatları ekleyip irice köfteler hazırlayın. bu köfteleri galeta ununa bulayıp kızartın. Yanında yeşilliklerle servis yapın.

NOHUT KÖFTESİ

2 su bardağı nohut 
1 adet soğan 
3 diş sarımsak 
Yarım demet maydanoz 
2 çay kaşığı kimyon, kişniş 
Yarım çay kaşığı kabartma tozu 
1 su bardağı un, tuz 
Kızartma için: 
Sıvı yağ 
Nohudu haşladıktan sonra, robot veya çatal yardımıyla püre haline getirin. Soğanı ve sarımsağı ince ince kıyın. Maydanozu temizleyin ve ince kıyın. Tüm bu malzemeyi bir kapta karıştırın. Üzerine, kimyon, kişniş, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Ardından 1 su bardağı unu yedirerek ilave edin. Macun kıvamına gelmiş karışımdan parçalar koparıp şekil verin. Kızgın sıvı yağda kızartın, kızartmadan önce isterseniz galeta ununa bulayın. Daha çıtır oluyor. Sıcak olarak servis yapın. 


1,5 su bardağı haşlanmış nohut 
1 adet rendelenmiş soğan 
Kişniş, kimyon, karabiber ve pul biber 
Tuz 
Yarım demet maydanoz 
1 adet yumurta 
2 adet haşlanmış patates 
No­hut­la­rı mut­fak ro­bo­tun­da iyi­ce çe­kin, içi­ne sa­rım­sak, ba­ha­rat­lar, yu­mur­ta, may­da­noz ek­le­yip ezin. Da­ha son­ra ren­de­len­miş pa­ta­tes­le­ri de içi­ne ila­ve ede­rek eli­niz­le mi­nik köf­te­ler ya­pın. Bu köf­te­le­ri don­dur­ma ka­şı­ğıy­la kız­gın ya­ğın için­de gü­zel­ce kı­zar­tın. So­ğuk ya da sı­cak ola­rak ik­ram edi­le­bi­lir. İs­te­nir­se kı­zart­ma­dan haş­la­ma da ya­pı­la­bi­lir. 


500 gram akşamdan ıslatılmış nohut (haşlanmayacak) 
2 diş sarımsak 
5 dal maydanoz 
1 tatlı kaşığı kimyon 
2 çorba kaşığı kişniş tohumu 
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber 
4-5 çorba kaşığı un 
1 adet soğan 
2 çorba kaşığı zeytinyağı 
Sosu için: 
3 diş sarımsak 
1 adet limon 
6 çorba kaşığı tahin 
2 dal taze soğan 
1 adet pide ekmeği 
200 gram Akdeniz yeşilliği 
Akşamdan ıslatılmış nohutları haşlamayın, süzüp mutfak robotuna koyup çekin. İçine sarımsak, soğan, kimyon kişniş, tuz ve maydanoz ekleyip karıştırın. Unu da içine ekleyip elinizle şekil verip yağda kızartın. Bu arada sosunu hazırlayıp ekmek arası sandviç gibi ikram edin.

NOHUT KÖFTESİ

10 su bardağı haşlanmış nohut 
10 kaşık zeytinyağı 
1 limonun suyu 
Yarım demet maydanoz 
Yarım demet dereotu 
2 sap taze soğan 
1 tatlı kaşığı sumak 
1 tatlı kaşığı kekik 
1 tatlı kaşığı kimyon 
1 tatlı kaşığı karabiber 
2 tatlı kaşığı tuz 
Nohutları bir gece önceden düdüklü tencereye alıp suyun içinde şişmeleri için bekletin. Ertesi gün nohutları yumuşayana kadar düdüklü tencerede haşlayın. Haşladıktan sonra suyunu iyice süzün. 
Haşlanmış nohutları blender'dan geçirip iyice ezin, püre haline getirin. Limon suyunu, bütün baharatları, yağı ve yeşillikleri ilave edip karıştırın. Yeşil erik büyüklüğünde parçalar alıp elinizle toplar haline getirin. Soğuyunca ikram edin. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder