17 Haziran 2019 Pazartesi

YEŞİL NOHUT ÇORBASI AZERİ USULÜ

1- Su stəkanı Qorox 1-ortaboy soğan 2-yemək qaşığı ərinmiş Kərə yağı 2-ortaboy kartof Duz, sarıkök,istiot, və Su Keşniş, şüyüd 1-armudu stəkan ərişdə xəmiri Sərt xəmir üçün🌷 1-armudu stəkan Su Qoroxu bir ya iki gün suda isladın, onda tez bişir🌷 Malzemeler Türkce 🌷 1- Su bardağı yeşil nohut 1- tane soğan 2- yemek kaşığı tere yağı Sarı kök, Tuz, toz kara biber 2- tane patates Dere otu, koreanda (keşniş) Hamuru için🌷 1- çay bardağı Su Tuz Aldığı kadar Un Yeşil nohutu bir ya iki gün, suda bekledin çabuk bişiyor🌷


Ərzaqlar 300qr.-Noxut 1-dənə soğan 2-3 dənə kartof Yağ, duz, istiot Keşniş Şüyüd Əziz izləyicilərim!! Bu qorox supuna düyü, verməşil, mərci, makaronda qata bilərsiz, çox dadlı olur. Yox əyər tək qorox və kartofnan bişirmək istəsəniz, onda axırda 1-yada 2. Yemək qaşığı ilə Un əlavə edin. Yarım stəkan soyuq suyun içinə unu töküb, yaxşı qatışdırın, zonra qazana əlave edin və qatışdırın, 3-5 dəqiqə vam xodda bişsin, onda şorbanız qatılaşacey. Mən un eləmədim çünki qoroxnan kartof çox idi. Sizdə şorbanız duru çıxsa, onda un əlavə edin. Təşəkkür edirəm NUŞ, AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder