NOHUT EZMESİ- NOHUT KAPAMA MALZEMELERİ:
- 3 su bardağı nohut
- 2,5 yemek kaşığı dolusu pul biber
- 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
- 3 yemek kaşığı dolusu sıvı yağ. Şekil vermede zorlanırsanız sıvı yağı arttırabilirsiniz
- Tuz
- 2 çay kaşığı kimyon
- Karabiber
NOHUT EZMESİ- NOHUT KAPAMA HAZIRLANIŞI:
- Nohutları bir gece önceden 2 saat suda beklettikten sonra yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Rondoya aldığımız nohutların içerisine tüm malzemeleri ekleyerek iyice çekiyoruz.
- Dondurma kepçesinin için içini her işlemde sıvı yağ ile yağlayarak harçtan içine nohutlu harç ekliyoruz.
- Üzerini kaşıkla düzeltiyoruz ve sunum tabağımıza diziyoruz.
Yapımı kısa lezzeti uzun süre akıllardan çıkmayacak bu lezzetimiz hazırdır.
Afiyet olsun.
NOT: Bu tarifi deneyenlerden mercimekli köfte lezzeti alanlar bile olurken nohut ile yapıldığı anlayan daha olmadı. :) Bu da benim tarif lezzet sırrım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder