Filizlenmiş nohut: kullanım ve kompozisyon
Şüphesiz tüm filizlenmiş tahıl ve baklagiller (buğday, yulaf, arpa, buğday, nohut faydaları hakkında duydum, maş ve benzeri.). Onların değeri - benzersiz bir bileşim, çünkü aktif çimlenme her tahıl zaman bitkinin büyüme ve yaşam için gerekli olan "inşaat malzemeleri",. Ancak, ürün artar süreleri ve kullanımda. Sana söylemek istediğiniz özellikleri hakkında özel "canlı" bir ürün, - filiz nohut.
Dediğim gibi, besin çimlenme içeriği defalarca arttığında. Böylece, filizi B vitaminleri içeriği Nute neredeyse 2 kat artmıştır. C vitamini miktarı 2,04 kadar artar 36,14 mg / 100gSadece hayal (Bu arada, ısıl işlem sırasında, bu vitamin tamamen yok)!
Değerli minerallerden çimlenmiş nohut, temel esas asitlerin sayısı boron, silikon, manganez, demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum, ve diğer baklagiller üstün içerir - metiyonin и triptofan.
antioksidanların toplam içeriği filizlenmiş var nohut 5,9 kez artırır ve beşinci gününde ulaşır 503 mg / 100g! Bu limonlar, soğan ve sarımsak, filizi ve nohut değil - kışın soğuk algınlığı en iyi korunma nedeni budur.
Yeşeren civciv kültürleri diğer düşük kalorili farklı olduğu unutulmamalıdır - 116 kcal / 100 g. protein, yağ ve karbonhidrat içeriği - 7,36 / 1,1 / 21, sırasıyla (ortalama değer). Obezite ve diyabet nohut filizi ile kesinlikle diyet dahil etmek gerekiyor!
Doktorlar ve beslenme uzmanları üç nedenden dolayı filizi (özellikle nohut) yemeyi tavsiye:
- Birincisi, fideler hızlı ve etkili "şifa" bağırsak mikroflorası için. Onların yardımı sayesinde dysbacteriosis, gastrit, kolit kurtulmak kolaydır.
- Onlar serbest radikallere karşı hücreleri korur, hastalığın (kanser!) Ana sanıklar, yanı sıra erken yaşlanma.
- Pek bir şey birçok vitamin ve çimlenmiş kültürünü içerdiği gibi mineraller içerir! Taze sebze, meyve ya da otlar fide kullanımı ile mukayese edilemez.
Buna ek olarak, yeşeren nohut bağışıklık sistemini güçlendirir ve soğuk algınlığı ve grip önlenmesi için idealdir.
Bu arada, hamile ve emziren anneler ve fide, onlar hemoglobin, gebelik ve emzirme döneminde izlenmesi gereken düzeyini artırmak, proteinler, antioksidanlar ile vücut doyurabilecek, kan zehirlenmesi kolaylaştırmak diyet dahil etmek esastır.
Filizlenmiş nohut: nasıl hazırlanır
yeşeren nohut hazırlanması için, ilk önce (saat 8-10) dunk gerekir. Ben genellikle bir gecede ıslatın.
Bundan sonra, su tahliye nohut durulama, düz bir yüzeye (bir tabak veya tepsi) üzerine yayılmış ve (nem yeterli olmalı, şiddetle basmayın) nemli bir havlu ile karşılamak gerekir. 10-12 saat içinde olacak "yumurta kabuğu" küçük lahanası-kuyrukları.
mikroplar (0,5-1 cm'lik ideal) daha olabilmek için, periyodik olarak tekrar havlu ıslak. İdeal fidan olacak sonra 24-48 saat.
Evet, nohut oda sıcaklığında filizlenmeye gerekir. (Kapak sıkıca kapatın değil) bir kap içinde değişen, buzdolabında olmak nohut çimlenmiş tutun.
Filizlenmiş nohut: nasıl kullanılacağı
Filizlenmiş nohut ayrı bir kapta olarak kullanılan ve salata ekleyin edilebilir. Ne, sorabilir miyim? Kesinlikle taze sebze tüm!
filizi bir kaç yemek kaşığı sebze kesmek eklemek sezon favori yağı (mükemmel zeytin yağı, hardal, keten tohumu, vb) Ve limon suyu. ekleyebilir sarımsak, soğan veya otlar bir karanfil baharat yabani sarımsak.
Ayrıca nohut iyi deniz lahana, zeytin, otlar çimlenmiş; Bu soğuk için mükemmel bir tamamlayıcı olarak hizmet verecek mezeler, Et veya balık için.
Isıl işlem gerekli değildir.
Filizlenmiş nohut: yemek tarifleri
Nute konuşan tabii ki dikkat mümkün değil Humus. Filizlenmiş nohut da bu yemek için idealdir.
filiz nohut Humus
Malzemeler:
- çimlenmiş nohut - 250 g;
- zeytin yağı veya keten tohumu yağı - 50-70 ml;
- limon suyu - tat;
- Sarımsak - 2-3 veya karanfil tadı;
- kişniş - kiriş;
- baharat (kimyon, kişniş, zerdeçal, karabiber) - tatmak;
- tahin (tahin) ya da susam - 2-3 yk;
- tuz - tat.
Hazırlama:
blender tüm malzemeyi, fincan göndermek ve düzgün bir pürüzsüz kıvamına gelinceye kadar doğrayın. Gerekirse biraz su ekleyin.
filiz nohut gelen Humus o ceviz daha tonları vardır, bir daha taze bir tat. Tabii ki, bu ham foodists için mükemmel bir reçetedir.
Serve Humus genellikle kırmızı biber ve ekmek ya da pide ekmek için biraz vzbryznuv zeytinyağı ile serpilir, ayrıca ete meze olarak kullanabilirsiniz. Sebze (tatlı biber, havuç ve kereviz sopa) ile kombine Mükemmel.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder