KANAAT LOKANTASI
pideli kelle-paça üzeri nohutmaydonoz ve tercihinize göre siyah ya da beyaz et.Türkiye'de tek! Balıkesir'in eşsiz pideli paçacısı. Zaten yapan yer de çok kalmadı sanırım. Balıkesir'e yolunuz düşerse mutlaka deneyin derim. Siyah etli, nohut, maydanoz ister diye sipariş veriliyor
Balıkesir’in en eski esnaf lokantalarından biri... Alamet-i Farikası pideli paçası. Saatlerce haşlanmış ve didiklenmiş dana eti. Kemik ve ilik suyu... Küp şeklinde doğranmış pideler.... Bu pideler ilik suyuna bırakılıyor ve çekiliyor. Etler üstüne ekleniyor ve üzerine istenirse nohut konuluyor. Balıkesirliler bu mukavvi yemeği sabah saatlerinde kahvaltı niyetine yiyor. Yani gidecek olursanız pideli paça işini öğleden sonraya bırakmamaya çalışın.
Boyun etinden pide üstüne nohut ve maydonoz. Harıka bir lezzet...Balıkesir in düğün yemeği olan "tirit" bir başka deyişle "pideli paça" için mutlaka uğranılması gereken mekan ! Tadı damağınızda kalacak ...
Beyaz etli, üzerine limon maydonoz. Nohut da olmalı içinde. Kırmızı biber de ekilmeli. Benzersiz bir lezzet.
ÇORBA NOHUTLU KELLE PAÇA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder