16 Haziran 2019 Pazar

HUMUS PAÇASI

MALZEMELER
Yarım kg nohut 4 adet ilikli kemik 1 adet somon ekmek 4 kaşık tahin 2 adet Limon suyu 6-7 diş sarımsak 2-3 bardak nohut suyu 2-3 kaşık tereyağı Yarım demet maydanoz Toz biber Pul biber Kimyon Sumak Tuz . HAZIRLANIŞI Öncelikle nohutumuzu ve kemiklerimizi düdüklü tencereye alıp üzerine su ekleyip pişmeye bırakıyoruz . Düdüklüden ses çıktıktan 20 dk sonra altını kapatıyoruz. Nohutlarımızı süzgeç yardımı ile süzüyoruz suyunuda dökmeyip bir kaba aktarıyoruz . Humus için; Robotumuza, süzdüğümüz nohutlardan 2 bardak kadar alıp üzerine 1 yemek kaşığı tahin , 1 adet limonun suyunu , 1 tatlı kaşığı kadar kimyonu , 2 diş sarımsak , yarim çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz ve bir kepçe ayırdığımız nohut suyundan ekleyip robotta çekiyoruz. Humusumuz hazır . Şimdi Humus paçamızı yapmak İçin; yarım ekmeği küp küp doğruyoruz . Maydanozlarımızı ince ince kıyıyoruz . 4-5 diş sarımsağı rendeliyoruz . Hazırlamış olduğumuz humusa bir yemek kaşığı tahin , rendelediğimiz sarımsağı ve bir kepçe nohut suyundan ekleyip karıştırıyoruz , kıvamını bir miktar açıyoruz .Paçamızı yapacağımız tabağa ekmekleri alıyoruz . Üzerine bir kepçe kaynattığımız nohut suyundan ekliyoruz , tabağımızdaki ekmeklerin üzerine biraz sumak , pul biber ekleyip, bir miktar nohut ilave ediyoruz , limon suyumuzu ekleyip üzerine humusumuzdan üzerini kaplayacak kadar ekleyip tekrar az miktarda , pul biber , sumak ekliyoruz , doğradığımız maydanozu üzerine serpip en son tereyağını tavada eritiyoruz üzerine toz biber ekleyip ocağı kapatıyoruz ve tereyağını humus paçamızın üzerine döküyoruz . Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder