İspanyol Usulu Nohut Piyazı
İspanyol Usulu Nohut Piyazı tarifi malzemeleri;
- 2 çay fincanı nohut
- 1 çay fincanı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 baş soğan
- 3 adet orta boy domates
- 2 adet katı pişmiş yumurta
- 1 diş sarmısak
- Tuz, karabiber
İspanyol Usulu Nohut Piyazı tarifi uygulama aşamaları;
- Nohutu bol suda akşamdan ıslatın ve yıkayıp süzerek 2 litre suyla bir tencereye koyun.
- Pişirme sonunda tuzunu ilave edin.
- Bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyup, ısıtın.
- İncecik doğranmış soğanı ekleyerek yağda hafifçe öldürün.
- Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra fındık büyüklüğünde doğrayarak, kavrulmakta olan soğana ekleyin.
- Birkaç dakika sonra süzülen nohutları bir kepçe kadar pişirme suyuyla birlikte tencereye koyun ve hafif ateşte 15-20 dakika kadar kaynatın.
- Ezilmiş bir diş sarımsak, katı pişirilerek ince kıyılmış yumurta, tuz ve karabiberi tencereye attıktan sonra, kapağını kapatarak 10 dakika kadar yine hafif ateşte pişirin. Ilık olarak servis yapın.
- Nohut piyazı, ayrıca nohutlar fasulye gibi haşlanıp, yumuşak pişirildikten sonra, aynı malzeme ile hazırlanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder