15 Haziran 2019 Cumartesi

NOHUTLU KAŞARLI CİZLEME

1 su bardağı nohut 
4 dilim ekmek içi 
7 diş sarımsak 
1 adet kuru soğan 
1 çay kaşığı kabartma tozu 
1 tatlı kaşığı kırmız biber 
1,5 tatlı kaşığı kimyon 
1 tatlı kaşığı yenibahar 
Yarım demet maydanoz 
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar 
Yarım su bardağı un – azar azar eklenecek 
Tuz, karabiber 
Üzerine ; 1 su bardağı galeta unu 
Kızartmak için sıvıyağ 

Nohutları bir gün soğuk suda bekletin. Suyunu süzün ve mutfak robotunda püre haline getirin. Unu azar azar ekleyerek, rendelenmiş soğan ve tüm malzemeyi birleştirip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yassı şekiller verin. Galeta ununu bulayarak kızgın sıvı yağda kızartın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder