Nohutlu Mantı Tarifi
Malzemeler
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 kâse süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
Nohutlu Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Nohutlu Mantı Tarifi Tarifi için;
Et ve nohudu püre haline getirin. Et suyunu ayırın. 4 adet yufkayı 1/2 bölün ve iç harcını içine ilave edip rulo şeklinde sarın.
- Ardından hazırladığınız ruloyu 1-2 cm genişliğinde halka halka kesin. Hazırladığınız mantıları yağlı kâğıda serin ve üzerine biraz zeytinyağı sürün.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarınca et suyuna batırıp çıkarın. Kıyılmış sarımsakla süzme yoğurdu çırpın.
- Yoğurdu mantıların üzerine dökün. Son olarak salçayı tereyağında kavurun ve mantının üzerine dökerek servis edin.
- Diğer en lezzetli hamur işi tarifleri beIN GURME'de
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder