15 Haziran 2019 Cumartesi

Nohutlu Mantı Tarifi

Nohutlu Mantı Tarifi

Nohutlu Mantı Tarifi

Malzemeler

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kâse süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Nohutlu Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1.  Nohutlu Mantı Tarifi Tarifi için; 
    Et ve nohudu püre haline getirin. Et suyunu ayırın. 4 adet yufkayı 1/2 bölün ve iç harcını içine ilave edip rulo şeklinde sarın.
  2.  Ardından hazırladığınız ruloyu 1-2 cm genişliğinde halka halka kesin. Hazırladığınız mantıları yağlı kâğıda serin ve üzerine biraz zeytinyağı sürün.
  3.  Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarınca et suyuna batırıp çıkarın. Kıyılmış sarımsakla süzme yoğurdu çırpın.
  4.  Yoğurdu mantıların üzerine dökün. Son olarak salçayı tereyağında kavurun ve mantının üzerine dökerek servis edin.
  5.  Diğer en lezzetli hamur işi tarifleri beIN GURME'de

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder