15 Haziran 2019 Cumartesi

Kemikli Nohut Yemeği

Kemikli Nohut Yemeği

Kemikli Nohut Yemeği

Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan faydalı etken maddeler kişiler de genel sağlık, sinir sistemi şikayetleri, cilt sorunlarına ve kemik hastalıklarına çok iyi gelmektedir. Tok tutucu özelliğinin yanında lif oranında da zengindir. Oldukça sağlıklı olan kemikli nohut yemeğini davet masaları için yapabilirsiniz. Hazırlanması da son derece olan bu yemeğin yanında sadece pilav hazırlayıp günü geçiştirebilirsiniz.

Kemikli Nohut Yemeği İçin gerekli Malzemeler

  • 1 kilo kemikli dana eti
  • 2 su bardağı nohut
  • 1 tane kuru soğan
  • 6 su bardağı et suyu veya normal su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Kemikli Nohut Yemeği Hazırlanışı
Kemikli nohut yemeğini hazırlamak için öncelikle nohudu bir gün önceden veya 4-5 saat önceden ılık su ıslatılması tavsiye edilir. Bunun için nohudu geniş ve derin bir kabın içerisine alın. Akabinde üzerini geçecek kadar ılık su ilavesi yapın ve beklemeye bırakın. Nohut verilen süreye kadar bekletin ve bu süre içerisinde üzerinde bulunan suyu çekecektir. Nohut suyunu çektikten sonra yemeğin diğer hazırlıklarını yapmaya geçebilirsiniz.
Bir kilo kemikli eti yıkadıktan sonra düdüklü tencerenin içerisine alın. Etleri kendi suyunu çekene dek kavurun. Ardından içerisine dört yemek kaşığı sıvı yağ ilavesi yapın ve kavurun. Etlerin dış kısmı hafifi kızarınca kuru soğanı ince kıyım olacak şekilde doğrayın ve tencerenin içerisine alın. Kuru soğanlar ile eti yağda kavurun ve ardından içerisine salçaları ilave edin. Baharat ve tuzu da yemeğin içerisine ekledikten sonra kaşık ile bir güzel yemeği karıştırın. Diğer taraftan beklemekte olan suyu süzülmüş nohudu tencerenin içerisine alıp birkaç dakika kavurun.
5 su bardağı eğer varsa et suyunu yoksa normal sıcak suyu tencerenin içerisine alın ve tencerenin kapağını kapatın. Yemek düdüklü tencerede pişeceği için 20 dakika yeterli olacaktır. Ancak yemeği normal tencere de yapacak iseniz 30 dakika pişirmeniz gerekecektir. Kemikli nohut yemeğini verilen süre de pişirin ve kontrol edin. İstenilen kıvam da pişmiş ise servis tabaklarına alıp sıcak olarak sunum yapın. Arzu ederseniz eğer yanına pirinç pilavı veya salata yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder