15 Haziran 2019 Cumartesi

Islatmadan Nohut Yemeği olur mu?

Islatmadan Nohut Yemeği

Islatmadan Nohut Yemeği

Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği bir çok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüksektir. Yapımı ise kolay ve pratiktir.nohutlar ıslatmadan pişirildiğinde zaman alır. Yemeğin lezzeti değişmez fakat yarım saatte pişen yemeğin pişme süresi 1,5 saate kadar uzayabilir. Bunun için çoğu zaman nohut bir gece önceden ıslatılır. Nohut ıslatılmadan yapıldığında mutlaka 2 saati göze alarak yemeği pişirmelisiniz. Sizde bu akşam menüde nohut yemeği olsun istiyorsanız ve nohutu akşamdan ıslatmadıysanız işte ıslatmadan nohut yemeğinin tarifi.

Islatmadan nohut yemeği için gerekli malzemeler
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 kase nohut
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Islatmadan nohut yemeği yapılışı: Öncelikle nohutları ayıklayarak iyice yıkayın.düdüklü tencereye yıkanan nohutları koyarak üzerine su ilave edin. Ocağın altını açarak düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık yarım saat bu şekilde pişirdikten sonra ocağın altını kapatın ve kapağını hiç açmadan 1 saat kadar bekleyin. Süre dolunca ayrı bir tencere içerisine kuru soğanı soyarak çok küçük bir şekilde doğrayın. Daha sonra doğranan soğanlar içerisine zeytin yağı ve tereyağını ilave ederek karıştırın. Kuru soğan pembeleşene kadar kavurun. Soğan kavrulunca içerisine kıymayı ilave ederek kıyma pişene kadar karıştırın. Kıyma pişince domates salçasını da ilave ederek 1-2 dakika kavurun. Sonra ocağın altını kapatın ve düdüklü tencerenin kapağını açın. Suyunu süzerek nohutları yıkayın. Düdüklü tencereye yıkanan nohutları alarak üzerine su ilave edin. Daha sonra salça ile beraber kavrulmuş soğanı ve kıymayı nohutlu suya ilave edip karıştırın. Son olarak yemeğin tuzunu da serpiştirerek kırmızı biberi ilave edin. Düdüklü tencerenin altını tekrar yakın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 40 dakika kadar tekrar pişirin. Süre dolunca düdüklü tencerenin kapağını açmadan 20 dakika kadar dinlendirin. Artık ıslatmadan nohut yemeği hazır. Tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder