Nohutlu ve Etli Keşkek Çorbası Tarifi
Nohutlu ve Etli Keşkek Çorbası Tarifi
Malzemeler
- 1 su bardağı mısır yarması
- 1 fincan süt
- ½ su bardağı nohut
- Beyaz biber
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 100 gr haşlanmış kuzu eti (haşlanan su atılmamalıdır.)
Nohutlu ve Etli Keşkek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Nohutlu ve Etli Keşkek Çorbası Tarifi Tarifi için;
Nohut ve yarma bir gün öncesinden ıslatılıp haşlanır.
- Tencereye tereyağı koyulur ve ince doğranan soğanlar kavrulur.
- Un ilave edilerek yaklaşık 2- 3 dk. daha kavrulur.
- Karışıma etlerin ve yarmanın suyu ile süt ilave edilir.
- Yarma ve nohut da ilave edilip kaynatılır.
- Haşlanan etler lif haline getirilip, karışımının içerisine ilave edilir.
- Tuz ve biber ilave edilerek sıcak olarak servis yapılır.
- Diğer en lezzetli çorba tarifleri beIN GURME'de
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder