15 Haziran 2019 Cumartesi

Nohutlu ve Etli Keşkek Çorbası Tarifi

Nohutlu ve Etli Keşkek Çorbası Tarifi

Nohutlu ve Etli Keşkek Çorbası Tarifi
 

Malzemeler

  • 1 su bardağı mısır yarması
  • 1 fincan süt
  • ½ su bardağı nohut
  • Beyaz biber
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 100 gr haşlanmış kuzu eti (haşlanan su atılmamalıdır.)

Nohutlu ve Etli Keşkek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1.  Nohutlu ve Etli Keşkek Çorbası Tarifi Tarifi için; 
    Nohut ve yarma bir gün öncesinden ıslatılıp haşlanır.
  2.  Tencereye tereyağı koyulur ve ince doğranan soğanlar kavrulur.
  3.  Un ilave edilerek yaklaşık 2- 3 dk. daha kavrulur.
  4.  Karışıma etlerin ve yarmanın suyu ile süt ilave edilir.
  5.  Yarma ve nohut da ilave edilip kaynatılır.
  6.  Haşlanan etler lif haline getirilip, karışımının içerisine ilave edilir.
  7.  Tuz ve biber ilave edilerek sıcak olarak servis yapılır.
  8.  Diğer en lezzetli çorba tarifleri beIN GURME'de

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder