15 Haziran 2019 Cumartesi

BAHARATLI NOHUT


250 gram haşlanmış nohut 
2 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber 
Yarım çay kaşığı toz sarımsak 
Tuz 
Bir gece öncesinden suda bekletilmiş ve haşlanmış nohudu iki kağıt havlu arasında sağa sola doğru hareket ettirerek kabuklarını soyun. Kabuğunu ayıkladığınıznohutları, zeytinyağı, kırmızı toz biber, toz sarımsak ve tuz ile harmanlayın. 
Tabanında yağlı kağıt bulunan fırın tepsisine aldığınız nohutları 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Kapağı kapalı bir kavanozda saklayın. 

BAHARATLI NOHUT
2 su bardağı haşlanmış
 nohut 
1 kaşık salça 
1 tutam tuz 
1 tutam karabiber 
1 tutam pul biber 
Yarım çay bardağı sıvıyağ 

Haşlanmış nohutları bir kaba alalım. Üzerine salça, sıvı yağ, tuz ve baharatları alalım. İyice karıştıralım. Tavayı ocağa alalım, iyice kızdıralım. Harmanladığımız nohutları yağsız tavaya dökelim ve ara sıra karıştırarak 5-10 dakika kavuralım. Daha sonra ateşten alıp servis yapalım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder