15 Haziran 2019 Cumartesi
BAHARATLI NOHUT
250 gram haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı toz sarımsak
Tuz
Bir gece öncesinden suda bekletilmiş ve haşlanmış nohudu iki kağıt havlu arasında sağa sola doğru hareket ettirerek kabuklarını soyun. Kabuğunu ayıkladığınıznohutları, zeytinyağı, kırmızı toz biber, toz sarımsak ve tuz ile harmanlayın.
Tabanında yağlı kağıt bulunan fırın tepsisine aldığınız nohutları 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Kapağı kapalı bir kavanozda saklayın.
BAHARATLI NOHUT
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 kaşık salça
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam pul biber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Haşlanmış nohutları bir kaba alalım. Üzerine salça, sıvı yağ, tuz ve baharatları alalım. İyice karıştıralım. Tavayı ocağa alalım, iyice kızdıralım. Harmanladığımız nohutları yağsız tavaya dökelim ve ara sıra karıştırarak 5-10 dakika kavuralım. Daha sonra ateşten alıp servis yapalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder