16 Haziran 2019 Pazar

NOHUT TANTUNİ

MALZEMELER
300 gram nohut Yarım çay bardağı sıvı yağ Kemik 1 çay bardağından iki parmak eksik nohut suyu 1 yemek kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon Tuz 1 demet maydanoz (salata için) 2 adet kuru soğan (salata için) 1 yemek kaşığı sumak (salata için) YAPILIŞI Öncelikle nohutları ve kemiği düdüklü tencerede pişiriyoruz 25-30 dakika kadar. Pişen nohutları suyundan süzüyoruz. Süzdüğümüz suyunu dökmüyoruz bir kenara alıyoruz. Sac tavamızı ocağa alıyoruz. Üzerine sıvı yağ ekliyoruz. Pişen nohutumuzu tavaya ekliyoruz. Üzerine toz biber, kimyon ve tuzunu ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz. 3-4 dakika kavrulduktan sonra 1 çay bardağı nohut suyu ekliyoruz. Suyunu biraz çektikten sonra kebap ekmeğini nohutların üzerine batırarak sosluyoruz. Diğer yandan salata icin soğanları doğruyoruz ayni şekilde maydanozu doğruyoruz. Üzerine sumak ve tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz. Salatamız hazır 1 adet domatesi küp küp doğruyoruz. Şimdi dürümü yapabiliriz. Ekmeğe nohut, salata ve domates ekleyip dürüm yapıyoruz. Herkese afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder