Etli Nohut Piyazı
- 2 su bardağı nohut (haşlanmış)
- 250-300 gr kuşbaşı dana eti
- 1 demet maydanoz
- 3 sap yeşil soğan
- 2 adet limonun suyu
- 2 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
Öncelikle, kuş başı etleri, üzerine çıkacak kadar suyla orta ısılı ateşte haşlanmaya bırakın.
Etler iyice yumuşamaya başlayınca haşlanmış nohutları da ekleyip ikisini birlikte 10 dakika daha pişirin. Böylece nohut daha lezzetliolacaktır.
Tencereyi ocaktan alıp suyunu süzdükten sonra soğumaya bırakın.
Soğuyan etleri tel tel olacak şekilde didikleyin.
Diğer tarftan, ayıkladığınız maydanoz ve taze soğanı incecik doğrayın.
Didklediğiniz eti, nohudu, incecik kıydığınız maydanoz ve taze soğanı derin bir kapta karıştırın.
Üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip tekrar karıştırın.
Yemeği servis tabağına aktarıp isterseniz üzerini zeytinle süsleyerek servise sunun..
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder