15 Haziran 2019 Cumartesi

Etli Nohut Piyazı

Related image

  • 2 su bardağı nohut  (haşlanmış)
  • 250-300 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 demet maydanoz
  • 3 sap yeşil soğan
  • 2 adet limonun suyu
  • 2 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber

  • Öncelikle,  kuş başı etleri, üzerine çıkacak kadar suyla orta ısılı ateşte haşlanmaya bırakın.
  • Etler iyice yumuşamaya başlayınca haşlanmış nohutları da ekleyip ikisini birlikte 10 dakika daha pişirin. Böylece nohut daha lezzetliolacaktır.
  • Tencereyi ocaktan alıp suyunu süzdükten sonra  soğumaya bırakın.
  • Soğuyan etleri tel tel olacak şekilde didikleyin.
  • Diğer tarftan, ayıkladığınız maydanoz ve taze soğanı incecik doğrayın.
  • Didklediğiniz eti, nohudu, incecik kıydığınız maydanoz ve taze soğanı derin bir kapta karıştırın.
  • Üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip tekrar karıştırın.
  • Yemeği servis tabağına aktarıp isterseniz üzerini zeytinle süsleyerek servise sunun..
    Afiyet olsun…
  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder