15 Haziran 2019 Cumartesi

Nohut Nasıl Islatılır

Nohut Nasıl Islatılır

Nohut Nasıl Islatılır

Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohutun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar vede suda beklerken gazı suya geçer. Nohutu ıslatmaktan kastımız; kuru nohutun bol su içinde en az 8 saat yada daha fazla bir süre ile bekletilmesi demektir. 8 saatten fazla bekletilirse de birşey olmaz, nohut daha da şişerek yumuşar. İsteğinize göre hangi yemeği yapacaksanız etli veya etsiz tencerede, güveçte, fırında veya düdüklü tencerede nohut yemeği yaparken; nohut yemeğinizi daha da lezzetli yapmak sizin elinizdedir. Nasıl diye soracaksınız. Şu şekilde; nohutunuzu ıslatırken suyuna bir miktar tuz ilavesi yapın.

Nohutunuz ıslanırken tuzu emer ve yemeğiniz piştiğinde lezzet farkını tadar ve anlarsınız. Nohut ıslama suyuna ekleyeceğiniz tuz miktarı elbette bir ölçüyü gerektirir. Islatacağınız nohut miktarı önemli değildir. Burada ölçüyü suya göre ayarlamalısınız. Deneyimlerle sabit, bir litre suya bir tatlı kaşığı tepeleme sofra tuzu yeterlidir. Bu ölçüyü şu şekilde de verebiliriz. Bir çorba kaşığı silme olarak ikiside aynı orantıya çıkıyor. Tabiki bunu annelerimiz artık yapa yapa göz kararı atmaktadırlar. Bilmeyenler için ölçüyü verelim. Bu ayrıntıya dikkat ederseniz nohut yemekleriniz dahada lezzetli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder