16 Haziran 2019 Pazar
HUMUS ÇORBASI
FARKLI Bİ ŞEY NERENİNSE
HUMUS ÇORBASI
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Yemek Kaşığı un
3 Yemek Kaşığı ayçiçeği yağı
2 Adet limon suyu
1 Adet kereviz
1 Tatlı Kaşığı kimyon
5 Diş sarımsak
1 Adet defne yaprağı
1 Adet soğan
1 Adet havuç
2 Su Bardağı haşlanmış nohut
6 Su Bardağı su
Nohutları bir gece önceden ıslatın ve ertesi gün 4 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu kullanmak üzere ayırın. Tencereye ayçiçeği yağı ve margarini alın, küp doğranmış soğanı soteleyin. Sarımsak ilave edip sotelemeye devam edin. Kereviz ve havucu da ekleyerek 5 dakika daha kavurun. Unu üzerine serpip karıştırın venohut suyu ile birlikte 6 su bardağı suyu sıcak olarak ekleyin. Su sebzelerle birlikte kaynadıktan sonra baharatları ve haşlanmış nohutu ilave edin. Defne yaprağı ve baharatları ekleyin. Pirinçler pişince limon suyunu ekleyip küp doğranmış beyazpeynir ve tane karabiberle servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder