15 Haziran 2019 Cumartesi

ILIK NOHUT


1 adet konserve nohutu süzün ve büyükçe bir kaba alın. Bu kaba 4 çorba kaşığızeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı hardal, ½ çay kaşığı karabiber, 1 çorba kaşığı pekmez, tuz ,1 tane incecik kesilmiş acı Arnavut biberi ekleyin ve güzelce karıştırıp uygun bir güveç kabına alın. 
Üzerine iri parçalar halinde rendelediğiniz 60 gr dil peynirini ekleyin. Son olarak 5 dal kişnişin yapraklarını bütün halde, saplarınıysa ince ince kıyarak nohutlu karışımın üzerine koyun
Önceden 200 dereceye getirdiğiniz Arçelik fırında 2 dakika pişirin. Ilık Nohut’unuz hazır 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder