15 Haziran 2019 Cumartesi

Pastırmali Nohut Güveç

Pastırmali Nohut Güveç

Pastırmali Nohut Güveç

Malzemeler

  • 500 gr haşlanmış nohut
  • 200 gr pastırma
  • 200 gr kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 100 ml zeytinyağı
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 adet patates rende
  • 1 diş sarımsak
  • 1lt su
  • 1 çay kaşığı kimyon tohumu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

Pastırmali Nohut Güveç Nasıl Yapılır?

  1.  Pastırmali Nohut Güveç Tarifi için; 
    Soğanları ve sarımsağı zeytinyağ da 3-4 dakika pişirin. Sonra bir gece suda bekletilip haşlanmış nohutları, domates püresini ve kaynar suyu ilave edin.
  2.  1 adet patatesi üzerine rendeleyin tuz ,biber, kimyonu ekleyip ağzını kağıt veya kapakla sıkıca kapatıp iyice pişirin.
  3.  Nohutlar yumuşayınca pastırmaları doğrayıp ilave edin. Pastırma ile de 10 dakika piştikten sonra ateşten alın.
  4.  Diğer en lezzetli et yemekleri beIN GURME'de

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder