Pastırmali Nohut Güveç
Malzemeler
- 500 gr haşlanmış nohut
- 200 gr pastırma
- 200 gr kuşbaşı et
- 1 adet kuru soğan
- 100 ml zeytinyağı
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 adet patates rende
- 1 diş sarımsak
- 1lt su
- 1 çay kaşığı kimyon tohumu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
Pastırmali Nohut Güveç Nasıl Yapılır?
- Pastırmali Nohut Güveç Tarifi için;
Soğanları ve sarımsağı zeytinyağ da 3-4 dakika pişirin. Sonra bir gece suda bekletilip haşlanmış nohutları, domates püresini ve kaynar suyu ilave edin.
- 1 adet patatesi üzerine rendeleyin tuz ,biber, kimyonu ekleyip ağzını kağıt veya kapakla sıkıca kapatıp iyice pişirin.
- Nohutlar yumuşayınca pastırmaları doğrayıp ilave edin. Pastırma ile de 10 dakika piştikten sonra ateşten alın.
- Diğer en lezzetli et yemekleri beIN GURME'de
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder