15 Haziran 2019 Cumartesi

Düdüklüde Etli Nohut

Düdüklüde Etli Nohut

Düdüklüde Etli Nohut

Düdüklüde etli nohut, aslında nohut yemeklerinden en lezzetli olanıdır. Oldukça yaygın olarak yapılan bu yemek özellikle ülkemizin doğu bölgelerinde çok daha yaygın bir şekilde yapılan bir yemektir. Düdüklüde yapılan etli nohut yemeği, içerisindeki etler ile nohut içerisinde bulunan proteinin birleşmesi ile çok büyük bir protein kaynağı olmaktadır. Bu nedenle yapılan ve tüketilen bu nohut yemeği çok muhteşem bir enerji kaynağı olur. Düdüklüde yapılan etli nohutun diğer şekilde pişirilen nohut yemeğinden en büyük farkı tabi ki bu nohutun yüksek basınç altında için için pişmesidir. Bu şekilde pişirilen nohut yemeklerinin lezzeti çok daha fazla olur. Eğer sizlerde etli nohut yemeği pişirmek isterseniz kesinlikle düdüklü kullanmaya özen gösterin. Çünkü bu şekilde pişireceğiniz etli nohuttan çok daha fazla lezzet alabilirsiniz. Düdüklüde etli nohut yemeği, aslında diğer yemeklerden çok daha kolay bir şekilde yapılır. Bu nedenle etli nohut yemeğini tercih etmekten çekinmeyin. Sadece birazda vereceğim tarifi uygulayarak bu mükemmel lezzeti yaparak ailenize sunabilirsiniz. Etli nohut yemeğinin yanında isterseniz pirinç pilavı ya da bulgur pilavı yaparak yemeğinizin yanına yakışan bir yemek daha yapmış olursunuz. Çünkü, pilav türleri bu yemeğin yanına yakışabilecek en güzel yemeklerden biridir. gerek yapılışının kolay olması gerekse malzeme çeşidinin diğer malzemelerden çok daha az olması nedeni ile etli nohut mükemmel bir yemektir. Şimdi malzemelerden bahsederek bu yemeğin yapılış aşamasına geçebiliriz.

Malzemeler:
  • İki su bardağı kadar nohut,
  • İki yüz elli gram kuşbaşı,
  • Bir yemek kaşığı domates ve bir yemek kaşığı biber salçası,
  • Bir miktar tuz ve sıvı yağ,
  • Bir adet orta boy kuru soğan
Malzeme çeşidi böylesine az olan düdüklüde etli nohut, çok büyük faydalar sağlamaktadır. Bu arada belirmek isterim ki etli nohut yaparken kullanılacak olan etin dana eti olması çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Bu nedenle sizlerde elinizden geldikçe dana eti kullanmaya özen gösterin. Bu durumun yanı sıra salçayı tek çeşitte yapabilirsiniz.

Yapılışı:

Öncelikle bu yemeği yapabilmek için yemekte kullanılacak olan iki su bardağı nohutun bir gün önceden ıslatılması gerekir. Sizlerde nohutları bir gece önce ıslanması için bol su içerisine koyun ve nohutun suyu içerisine çekerek biraz daha seyrelmesini sağlayın. Bir gün sonra nohutlarınızı şişmiş olarak göreceksiniz. Bu durumda nohutların suyunu iyice süzün ve bir kenara koyun.

İkinci aşamada ise öncelikle derin bir tencere içerisine bir miktar su koyun ve iyice kaynatın. Su kaynadıktan sonra nohutları da ekleyerek bir süre haşlamaya devam edin. En az 10 dk kadar haşlandıktan sonra kaşık yardımı ile nohutun pişip pişmediğine bakın. Pişmiş ise ocaktan alarak tekrar suyundan arındırın.

Şimdi düdüklü tencereye eti koyun ve soğanla birlikte sıvı yağı ekleyin. Bu şekilde soğanlar pembeleşinceye kadar etlerle birlikte kavurun. Tam olarak etler ve soğanlar piştikten sonra içerisine salçanın tümünü ekleyerek salçanın da dağılmasını sağlayın. Tabi ki bu sırada bol bol karıştırarak işlemi daha kolay bir hale getirebilirsiniz.

Şimdi salçalı etlerin üzerine tüm haşlanmış nohutları atarak bol bol karıştırın. Karıştırırken üzerine tuz eklemeyi ihmal etmeyin. Nohutun tuzu sevmesi nedeni ile bira bol atabilirsiniz. Şimdi düdüklü tencere içerisinde bulunan tüm malzemelerin üzerinde su doldurarak iyice karıştırın. Artık düdüklü tencerenin ağzını kapatarak pişmeye bırakın. Düdüklü tencerenin düdüğü ötmeye başladıktan 25 dk sonrasına kadar pişirin. Ve artık düdüklüde etli nohut tamamlandı. Sıcak sıcak servis yaparak afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder